Seppo Ahonen 88

Kenttärovasti

Hei!

Olen Seppo Ahonen, kenttärovasti, pohjalaislähtöinen nurmijärveläinen vuodesta 2006. 

”Seppo Ahosen monipuolinen elämänkokemus, laaja-alainen ammattitaito ja ymmärrys kokonaisturvallisuuden tärkeydestä sekä juureva asenne ovat hyvän päättäjän ominaisuuksia. Seppo Ahonen on aina ihmisen puolella.” 

Paula Risikko, kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja

Toimintaani ohjaa ajatus siitä, että sivistyneeseen keskusteluun kuuluu aito moniäänisyys ja eri mieltä olevien kunnioittaminen. Yhteistyö tärkeä asia oppia, tärkeä tapa toimia. Yhteistyöhön tarvitaan toiset ihmiset ja se kutsuu luotettavuuteen ja vastuullisuuteen.

Koulutukseltani olen teologian maisteri ja papin töitä olen tehnyt niin seurakunnassa kuin puolustusvoimissa 30 vuotta. Puolustusvoimien laadukas johtajakoulutus ja muun muassa valtakunnallinen maanpuolustuskurssi ovat antaneet minulle arvokkaan lisän osaamiseeni.

Olen kolmannen kauden kirkkovaltuutettu. Olen myös seurakuntamme kasvatustyön johtokunnan jäsen ja sain olla puheenjohtaja laadittaessa seurakuntamme strategiaa vuosille 2020 – 2023. Monet vuodet olen toiminut asunto-osakeyhtiömme hallituksessa, tällä hetkellä puheenjohtajana.

Kymmenien maratonien jälkeen liikunnasta ja luonnosta on tullut luonteva osa elämääni. Yöpöydällä on aina hyvä olla yksi kirja eikä sen aina tarvitse olla Raamattu.

Tämä kulttuuripitäjä ja sen maisemat tekevät oloni onnekkaaksi ja innostavat toimimaan oman asuinyhteisömme parhaaksi.Elämää voi ymmärtää taaksepäin, mutta sitä on elettävä eteenpäin

Siksi saa ja tuleekin olla asioita, joille sydän sykkii…

  • Työllä ja yrittämisellä eurot ja elinvoima ansaitaan. Kestävä talous on palveluiden kivijalka ja tulevaisuuden turva. Kantokykyä sinulle ja minulle. Leivotaan kakku ensin, että voimme sen sitten syödä.
  • Kansalaistutkimuksen (2021) mukaan suomalaisten merkittävin kriteeri asuinympäristön valintaan on turvallisuus ja häiriöttömyys (74%). Ei anneta pelolle sijaa. Turvallisessa ja viihtyisässä asuinympäristössä on hyvä elää ja hengittää.
  • Lastensuojeluilmoitusten määrä on kaksinkertaistunut 10 vuodessa. Tuoreessa nuorisobarometrissä nuorten tyytyväisyys elämäänsä oli historiallisen alhainen. Aina on mahdollisuus rehellisyyteen ja rakkauteen. Lapsissa ja nuorissa kasvaa tulevaisuus.
  • Vanhenemisen vallankumousta ei pidä odottaa, se on jo täällä. Väestön ikääntyminen koskettaa jokaista Suomen kuntaa. Kunniakansalaisille kunniallinen elämä. Yhteiskunnan sivistyksen mitta on, miten se kantaa huolta heikoimmistaan.
  • Kulttuuri arvoineen; taide, liikunta ja luonto ovat arvokkaan elämän ja ehyen yhteisön peruspilari. Minkä puolesta me sitten taistelemme? Näin totesi II maailmansodan pyörteissä Winston Churchill peräänkuuluttaen yhteiskuntaa, jossa sivistyksellä ja taiteella on sitova rooli.

Tässä tärkeimpiä sydänääniä. Olen tehnyt valintasi helpoksi.

Sinä päätät – Seppo kuntavaalien turvallinen valinta.” Tunnen Sepon. Se, mikä sovitaan, se pitää.”  

                                 Risto Rautava, HSL:n hallituksen puheenjohtaja, Komentaja evp

Ole yhteydessä, voimme keskustella lisää!

seppo.ahonen.sa@gmail.com

puh. 045 607 9331