Pirjo Heilimo 94

Merkonomi (yo)

Hei,

olen 66-vuotias kuljetussuunnittelija ja nykyisin eläkkeellä. Koulutukseltani olen merkonomi (yo). Syntymäkyläni on Valkjärvi, mutta olen asunut suurimman osan elämästäni Kirkonkylällä. 

Pirjo Heilimo

Olen neljän tyttären äiti ja seitsemän lapsenlapsen mummo.

Työurani alkoi mummolan sokerijuurikas- ja heinäpelloilta. Työskentelin Nurmijärven kunnan sivistystoimessa eri tehtävissä lähes 46 vuotta, viimeiset n. 10 vuotta kuljetussuunnittelijana, joten kunnan tehtävät, toiminnot ja prosessit ovat minulle todella tuttuja. Olen työssäni saanut olla mukana monenlaisissa projekteissa niin kuntaa kuin koko valtakuntaa koskevissa.

Harrastuksiini kuuluvat mm. lukeminen, käsillä tekeminen, liikunta ja Nurmijärven Keskus-VPK:n naisosastossa toimiminen.

Sydäntäni lähellä ovat tieverkko ja liikenneturvallisuus, kunnan talous, lapset ja nuoret sekä Keusote.

Tieverkko ja liikenneturvallisuus

Kunnassamme on usean vuoden ajan satsattu liikenneturvallisuuden parantamiseen koko kunnan alueella ja lisäsatsauksia on tulossa. On tärkeää, että jo tehdyt parannukset ja uudistukset hyödynnetään täysimääräisesti jokaisella toimialalla.

Kunnan talous

Palveluverkkotyö on perusta kunnan talouden tasapainottamiselle. Kokonaiskuva on tärkeä, kun palveluverkkotyötä viedään eteenpäin. Työssä tarvitaan rohkeaa ideointia.

Lapset ja nuoret

Lapsilla ja nuorilla on oikeus käydä koulua ja opiskella kunnan tarjoamilla hyvillä resursseilla terveissä koulu- ja opiskelutiloissa. Koulupuolella on otettu käyttöön hyviä uudistuksia koko ikäluokkaa yhdistävänä mm. 0 – 2 luokat, kahden opettajan luokat ym. Samaa uudistumista tarvitaan myös varhaiskasvatuksessa. Lapset ja nuoret tarvitsevat aikuisia viettäessään vapaa-aikaa. Nuorisotoimen rooli korostuu entistä enemmän, joten sillä tulee olla mahdollisuus lisätä toimintaansa.

Keusote

Keusoten perustoiminnot toimivat hyvin, mutta koko Keusoten osalta tarvitaan lisää läpinäkyvyyttä. Tiedottamiseen niin koko Keusoten henkilöstölle kuin kunnan asukkaille tarvitsee runsaasti lisäpanoksia. Tarkassa taloudenpidossa tarvitaan myös Keusoten rakenteiden tarkastelua.

Ota yhteyttä!

0405404859

pirjo.heilimo@pp.inet.fi