Kirsi Salmo

Olen Kirsi Salmo, 39 vuotta ja asun Klaukkalan Harjulassa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme koulu- ja päiväkoti-ikäistä lasta. 

Koulutukseltani olen yo-ajoneuvoasentaja, autoinsinööri AMK ja konetekniikan diplomi-insinööri, M.Sc. Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. 

Toimin Tukesin FINAS-akkreditointipalvelussa pääarvioijan tehtävissä.  

Aiemmin työskentelin 15 vuotta auto-alalla muun muassa sisäisen auditoijan ja hankintapäällikön tehtävissä.

Vapaa-ajalla toimin päiväkodin vanhempaintoimikunnassa, joka on tärkeä osa varhaiskasvatusta mahdollistaen lapsille mukavia retkiä ja muita aktiviteetteja. Vanhempaintoimikunta tekee myös yhteistyötä päiväkodin ja vanhempien välillä. 

Auttelen mielelläni naapureita arjen askareissa, kuuntelemalla ja olemalla läsnä. Osan ajastani vietän Nurmijärven kirkonkylällä mökkeillen. Harrastuksiani ovat lentopallo, kahvakuulailu ja erilaiset jumpat. 

Minulle tärkeitä arvoja ovat:


Perheiden hyvinvointi ja työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen

Järjestämällä laadukkaat varhaiskasvatuspalvelut, iltapäiväkerho- ja kesäkerhotoiminta mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti ja etätyön hoitaminen. Helpotetaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista tukemalla lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämistä iltapäivisin mahdollistaen soveltuvat tilat. 


Koulutus

Kielten opiskelu ja kansainvälistyminen tulee mahdollistaa. Tavoite on, että kunta pystyy tarjoamaan enemmän viikkotunteja kuin valtakunnallinen minimi vaatii. Näin oppilaille voidaan tarjota esimerkiksi valikoima kieliä ja valinnaisaineita.


Yhteisöllisyyttä 

Jokainen voi torjua yksinäisyyttä ja edistää yhteisöllisyyttä olemalla aidosti kiinnostunut kanssaihmisten kuulumisista. Tukemalla ikäihmisten kotona asumista mahdollisimman pitkään saavutetaan arvokkaita vuosia vanhuuteen ja säästetään kustannuksissa. Liikunta on erinomainen tapa lisätä terveyttä elinvuosiin.


Ennakoiva hankinta

Määritellään, mitkä ovat hankinnoissa merkitykselliset tavoitteet ja arvot. Jatketaan aktiivista yhteistyötä yrittäjien kanssa ja kehitetään hankintaosaamista mahdollistamaan paikallisten palveluiden helpompi hankinta. Parannetaan paikallisten toimijoiden edellytyksiä menestyä kunnan kilpailutuksissa.Varmistetaan myös, että tieto hankinnasta saavuttaa yrittäjät.Tehdään yhteistyötä myös yksityisten palveluntarjoajien kanssa.

Vapaa-ajan vietto omassa kunnassa

Panostetaan lähimatkailuun mahdollistaen viihtyisiä vapaa-ajanviettopaikkoja.